Wrijving met je kind? Hoe harmonie herstellen, zonder toegeven?

Verbindende communicatie: effectieve manier om echt verbinding te maken met anderen en jezelf.

Suzanne had geleerd hoe ze met een boze blik haar zin kreeg

Ontdek hoe moeder Clara’s aanpak de sfeer thuis van veel spanningen naar harmonie veranderde.

Verbindende communicatie: effectieve manier om echt verbinding te maken met anderen en jezelf.

‘Vrede’ bewaren door aan haar eisen tegemoet te komen

Suzanne’s moeder, die altijd probeerde de vrede te bewaren, kwam vaak tegemoet aan haar eisen. “Oké, als je nu je kamer opruimt, krijg je morgen een cadeautje,” zei ze vaak, of “Laten we er nu over ophouden,” als Suzanne lang bleef mokken. Dit spelletje speelden ze keer op keer.

Het besef dat steeds toegeven niet gezond is

Na een lange en vermoeiende dag, bereikte moeder haar grens. Suzanne had weer eens haar zin proberen te krijgen met tranen en woede, maar deze keer was het anders. Moeder voelde een mix van frustratie, vermoeidheid en een plotseling besef. Het besef dat dit niet de manier was waarop ze wilde dat haar dochter opgroeide. Het was niet gezond, niet voor Suzanne en zeker niet voor haarzelf.

Het gesprek dat de interactie veranderde

Moeder legde uit dat eisen en tegeneisen, niet de juiste manier van communiceren waren. Ze benadrukte dat liefde niet gaat over het krijgen van je zin door tranen of boosheid, maar over het samen oplossen van problemen.

Suzanne begon te begrijpen dat haar moeder een persoon is met gevoelens en grenzen. Moeder leerde ook van Suzanne; ze zag de wereld door haar ogen en begreep haar frustraties. Ze leerden hoe belangrijk het was om duidelijke grenzen te stellen, maar altijd met liefde en respect.

In hoeverre beïnvloeden de emoties van jouw kind je beslissingen?

Als je meer blogs wil zien klik dan op: volgende blog

Paul-Hooijdonk, regressietherapie, regressietherapeut, verbindende communicatie

Reserveer nu een sessie of stel een vraag

Om prettig en effectief te kunnen werken, is het belangrijk dat het tussen ons klikt. Daarom hebben we eerst een gratis kennismakingsgesprek (telefoon), zodat je kan ervaren of het goed voelt. Daarna beslis je of je een afspraak wilt inplannen.

Neem contact opMeer over Paul
Lees ook