Veelgestelde vragen

Is het effect van regressietherapie bewezen?

Ja, door Prof. Dr. Albert K. Groen, UMC (Amsterdam, januari 2024). Hij onderzocht de effectiviteit van regressietherapie m.b.t. een verscheidenheid aan psychologische problemen. Lees verder >

Kan regressietherapie ook online?

Als je verder weg woont of liever thuisblijft, werkt online prima.

Tijdens de coronaperiode heb ik ervaren dat online prima werkt.  Hierbij is het belangrijk dat je laptop zo gericht is dat ik je gezicht en de positie van je lichaam goed kan zien.

Wanneer is regressietherapie ongeschikt?

Regressie is ongeschikt als je onder invloed bent van alcohol of drugs. Regressie is ook niet geschikt als je gediagnostiseerd bent op bipolaire stoornissen of schizofrenie.

Werk je ook aan huis?

Als je slecht ter been bent of als er andere redenen zijn dat je liever thuisblijft kan ik, binnen regio Breda, naar je toekomen.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Regressietherapie staat bekend om zijn efficiëntie, doordat je direct naar de wortel van het probleem gaat. Voor een specifiek probleem, kan één sessie voldoende zijn. Diepe trauma’s vragen meestal meer sessies.  Gemiddeld kan je uitgaan van 1 tot 3 sessies.

Hoelang duurt een gemiddelde sessie?

Gemiddeld duurt een sessie tussen de 1,5 en 2,5 uur. Ook als de sessie langer dan twee uur duurt, betaal je niets extra.

Kan ik medicijnen blijven slikken?

Regressietherapeuten zullen je nooit aanbevelen om te stoppen of de dosering van je medicijnen te wijzigen.

Dus ja, je kan je medicijnen  gewoon blijven slikken.  Alleen als medicijnen je gevoel sterk afvlakken, dan is regressietherapie niet geschikt.

Wat is een trance?

Trance is een bewustzijnstoestand waarin je bewustzijn verandert, zodat je je  tegelijkertijd op het heden als het verleden kan focussen. Deze toestand wordt gekenmerkt door een diepe concentratie, vergelijkbaar met de ervaring van volledig opgaan in een spannend boek of een boeiende film.

Weet ik na de regressie nog wat ik ervaren heb?

Ja, doordat we een milde vorm van trance toepassen, ervaart je alles volledig bewust en herinner je je na de sessie alle gebeurtenissen.

Werkt regressietherapie ook bij terugkerende nare dromen?

Dromen ontstaan uit ons onderbewuste, wat aangeeft dat er onderliggende oorzaken zijn die aandacht vragen. Dromen zijn via onze bewuste mind lastig te beïnvloeden.  In regressie kan je daar op een relatief eenvoudige wijze bijkomen en vrij snel de oorsprong en redenen achter de nare dromen achterhalen en oplossen.

Opent het oude wonden, worden klachten erger, veroorzaakt het nieuwe klachten?

Regressietherapie richt zich op het helen van oude wonden door onderliggende emoties en ervaringen aan te pakken. Hoewel het mogelijk is dat oude gevoelens naar boven komen, is het doel van de therapie om deze op een veilige en ondersteunende manier te verwerken. Na de sessies voelen de meeste mensen zich opgelucht en bevrijd van hun klachten. Indien er onverhoopt nieuwe gevoelens opkomen, wordt dit in de therapie zorgvuldig begeleid en verwerkt.

Geloof jij in vorige levens?

Als iemand mij vraagt: ‘Geloof jij in vorige levens?’, dan is mijn antwoord dat het niet om geloof gaat, maar om een ervaring die door 57% van de deelnemers aan een onderzoek naar de effectiviteit van regressietherapie is gedeeld.

In regressie maken we contact met het onderbewuste, waar de diepste oorzaken van onze psychische klachten gevonden worden. Onze onderbewuste mind communiceert met (her)belevingen, beelden en emoties.

Regelmatig ervaren mensen in regressie beelden (“een film”) en emoties die ze niet in dit leven herkennen. Sommige mensen zien dit als symbooltaal van het onderbewuste, anderen als herinneringen aan een vorig leven. Voor de effectiviteit van de therapie maakt dit niet uit; het belangrijkste is of de therapie effectief is en de klachten verminderen of helemaal verdwijnen.

Recent wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van regressietherapie toont aan dat de klachten aanzienlijk afnemen. De totaalscore van de BSI-53 (gevalideerde vragenlijst over psychische klachten) daalde van 0,91 naar 0,48 in vier maanden, vergelijkbaar met de gezonde Nederlandse bevolking.

Het gemiddelde aantal sessies was drie, waarbij één enkele sessie vaak al voldoende was. 42% van de deelnemers hadden eerder psychologische of psychiatrische therapie gevolgd. Bij hen bleek regressietherapie veel effectiever te zijn.

Deze studie toont aan dat regressietherapie zowel effectief als efficiënt is, met significante verminderingen in klachten na slechts enkele sessies.

Paul-Hooijdonk, regressietherapie, regressietherapeut, verbindende communicatie

Reserveer nu een sessie of stel een vraag

Om prettig en effectief te kunnen werken, is het belangrijk dat het tussen ons klikt. Daarom hebben we eerst een gratis kennismakingsgesprek (telefoon), zodat je kan ervaren of het goed voelt. Daarna beslis je of je een afspraak wilt inplannen.

Meer over PaulNeem contact op
Lees ook