Wat doet regressietherapie

Regressie betekent ‘teruggaan in de tijd’

In regressie gaan we met onze beleving terug in de tijd naar oude ervaringen die ten grondslag liggen aan onze huidige problemen en klachten.

“Oude ervaringen kunnen de oorzaak zijn van je klachten nu”.

Klachten kunnen hun oorzaak hebben in onverwerkte gebeurtenissen

Regressietherapie is een vorm van psychotherapie, die ervan uitgaat dat lichaam en geest nauw met elkaar verweven zijn. Psychische en lichamelijke klachten (psychosomatische klachten) kunnen hun oorzaak hebben in onverwerkte ervaringen uit het recente of een ver verleden.

Oude ervaringen hebben (veel) invloed op je gedrag en emoties van nu

Situaties die je emotioneel raken of uit balans brengen zijn dan in het heden de trigger, terwijl de diepere oorzaak bij een ervaring uit het verleden ligt. Dit zijn vaak minder bewuste, verdrongen of onderbewuste ervaringen.

Alsnog verwerken, inzichten, zelfhelend vermogen, problemen oplossen

Alles wat we ooit hebben meegemaakt kan in lichte trance naar boven worden gehaald.  In contact met het onderbewuste worden blokkades, verouderde overtuigingen en oude pijnen opgespoord en alsnog verwerkt. Deze aanpak activeert het zelfhelend vermogen, geeft inzichten en het leidt tot bewustwording, waarmee problemen kunnen worden opgelost.

Lees ook

Heb je een vraag of wil je een afspraak?

Om prettige en effectief te kunnen werken, is het belangrijk dat het tussen ons klikt. Daarom hebben we eerst een (gratis) kennismakingsgesprek, zodat je kan ervaren of het goed voelt.  Daarna beslis je of je een afspraak wilt inplannen.

Neem contact op