Verbindende communicatie

Wat heeft communicatie met regressie te maken?

In regressie worden we ons bewust van ‘oude’, soms pijnlijke, ervaringen waarin onze belangrijkste behoeften niet vervuld werden. Deze behoeften kleuren nu nog steeds ons gedrag en onze manier van communiceren.

Verbindende communicatie biedt ons effectieve tools om onze behoeften helder te verwoorden en alsnog te vervullen, evenals hulpmiddelen om inzicht te krijgen in de behoeften en diepere drijfveren van onze gesprekspartners.

Deze vorm van communicatie is gebaseerd op het harmoniemodel, waardoor de communicatie prettiger en effectiever verloopt. Bovendien stelt het ons in staat om op een dieper niveau contact te maken met anderen én onszelf.

Welke situaties vind jij lastig?

Vind je het moeilijk om tot oplossingen te komen waar jullie beiden blij van worden? Lopen gesprekken soms uit op onbegrip of conflict, terwijl je behoefte hebt aan harmonie en verbinding? Vind je het lastig om grenzen aan te geven? Vind je het moeilijk om feedback te geven of te ontvangen?

Heb je geen idee wat er in je partner, kind of collega leeft? Vind je het lastig om op heftige emotionele reacties van anderen te reageren? Zijn je emoties soms buiten proportie ten opzichte van wat er daadwerkelijk gebeurt?

Herken je dit? Lees dan verder …

Meer uit jezelf én uit je relaties halen

In onze sessies gaan we aan de slag met situaties die voor jou lastig zijn. Hierdoor krijg je inzicht in het gedrag waardoor situaties niet naar jouw tevredenheid verlopen.

Je krijgt helder welke oude patronen, overtuigingen en emoties dit gedrag in stand houden en wat je moet doen om dit ineffectieve gedrag los te laten en om te zetten naar gewenst gedrag.

Je leert hoe je in gesprekken rust, harmonie en verbinding creëert in plaats van strijd en gedoe.

Daarna ga je ‘in het echt’ met het geleerde aan de slag. We vieren je successen en bespreken de situaties waarin je gesprekken niet naar jouw tevredenheid zijn verlopen en welke aanpak effectiever zou kunnen zijn. Hier gaan we mee door totdat je het geleerde in de vingers hebt.

Paul-Hooijdonk, regressietherapie, regressietherapeut, verbindende communicatie

Reserveer nu een sessie of stel een vraag

Om prettig en effectief te kunnen werken, is het belangrijk dat het tussen ons klikt. Daarom hebben we eerst een gratis kennismakingsgesprek (telefoon), zodat je kan ervaren of het goed voelt. Daarna beslis je of je een afspraak wilt inplannen.

Neem contact opMeer over Paul
Lees ook