Impact van ons verleden op nu

Je lijkt geboren te worden met een ‘lege database’

In de loop van je leven vul je deze met ervaringen. In een nieuwe situaties zoek je onderbewuste in je ‘database’ met oude ervaringen en haalt die ervaring (met de daaraan gekoppelde oude emotie) naar boven die het meest relevant lijkt voor die nieuwe situatie.

“Ervaringen van vroeger kunnen nog veel impact hebben op je emoties en gedrag van nu”.

We reageren op basis van ervaringen uit het verleden

Dit zijn vaak minder bewuste, verdrongen of onderbewuste ervaringen. Hierdoor zijn we geneigd de oorzaak van onze emoties buiten onszelf te zoeken (bij een situatie of persoon), terwijl de diepere oorzaak bij onszelf en onze eigen oude ervaringen ligt.

95% van onze beslissingen nemen we onderbewust

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dit. Het onbewuste heeft al gekozen en het bewuste komt er achteraan om deze keuze te rechtvaardigen en rationaliseren.

In regressie maken we contact met het onderbewuste

Hier vinden we de diepere oorzaak van onze acties en reacties.  Omdat we ons bewust zijn geworden van ons ‘problemen veroorzakend’ gedrag, kunnen we dat veranderen.

Onverwerkte ervaringen kunnen naar boven worden gehaald, zodat deze alsnog kunnen worden verwerkt, het geeft inzichten en het zelfhelend vermogen wordt geactiveerd.

Kortom: het is een effectieve therapie met snel resultaat

De effectiviteit is wetenschappelijk bewezen.

Paul-Hooijdonk, regressietherapie, regressietherapeut, verbindende communicatie

Reserveer nu een sessie of stel een vraag

Om prettig en effectief te kunnen werken, is het belangrijk dat het tussen ons klikt. Daarom hebben we eerst een gratis kennismakingsgesprek (telefoon), zodat je kan ervaren of het goed voelt. Daarna beslis je of je een afspraak wilt inplannen.

Neem contact opMeer over Paul
Lees ook