Van boos naar dialoog; groei van perfectionistische manager. Hoe?

Regressietherapeut, regressietherapie. Regressie geeft directe toegang tot ons onderbewuste waar onze drijfveren en blokkades gevonden worden.

Een reclamebureau, constant onder druk van strakke deadlines.

Aan het roer stond Jan. Een gezellige man, maakte altijd een praatje en leek de perfecte baas. Maar oh, als er iets misging of iemand maakte een foutje, dan veranderde Jan ineens in een bullebak.

Het was alsof je naar een totaal andere persoon keek. En dat wist Jan zelf ook wel, maar hij had het niet onder controle. Lees hoe het wel lukte…

Regressietherapeut, regressietherapie. Regressie geeft directe toegang tot ons onderbewuste waar onze drijfveren en blokkades gevonden worden.

Ziekmelding vanwege angstcultuur, waardoor Jan besloot hulp te zoeken.

Hij zocht deze bij een regressietherapeut. Jan had gehoord dat je met regressie directe toegang hebt tot de onderbewuste mind.

Tijdens de sessies kwam hij erachter dat zijn perfectionisme niet uit de lucht was gevallen. Het kwam door zijn vader die ook zo perfectionistisch was en snel boos werd als Jan iets niet goed deed.

Om de boosheid van zijn vader te voorkomen, deed Jan er destijds alles aan om geen ‘fouten’ te maken.  Hierdoor ontwikkelde hij onbewust hetzelfde perfectionisme als zijn vader. Als volwassene reageerde Jan reflexmatig buiten proportioneel boos als iets misging.

Door bewustwording, kon hij de reflexmatige reacties van boosheid loslaten.

Dit had als positief effect dat hij nu meer begrip toont als er iets misgaat en niet meer boos wordt. Jan’s perfectionisme is er nog steeds, maar de manier waarop hij ermee omgaat is veranderd.

…en de rotzak in Jan is gelukkig verdwenen.

Hij geeft zijn team nu de ruimte om uit te leggen waarom ze de dingen doen zoals ze deze doen. Niet alles wordt geaccepteerd, maar er is ruimte voor dialoog, voor meedenken.

Herken jij reflexmatige reacties waar je van af wil?

Als je meer blogs wil zien klik dan op: volgende blog

Paul-Hooijdonk, regressietherapie, regressietherapeut, verbindende communicatie

Reserveer nu een sessie of stel een vraag

Om prettig en effectief te kunnen werken, is het belangrijk dat het tussen ons klikt. Daarom hebben we eerst een gratis kennismakingsgesprek (telefoon), zodat je kan ervaren of het goed voelt. Daarna beslis je of je een afspraak wilt inplannen.

Neem contact opMeer over Paul
Lees ook