Geloof jij in vorige levens?

Geloof jij in vorige levens?

Als iemand mij vraagt: ‘Geloof jij in vorige levens?’, dan is mijn antwoord dat het niet om geloof gaat, maar om een ervaring die door 57% van de deelnemers aan een wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van regressietherapie is gedeeld.

Contact met het onderbewuste

In regressie maken we contact met het onderbewuste, waar de diepste oorzaken van onze psychische klachten gevonden worden. Onze onderbewuste mind communiceert met (her)belevingen, beelden en emoties.

Beelden uit het onderbewuste

Regelmatig ervaren mensen in regressie beelden (“een film”) en emoties die ze niet in dit leven herkennen. Sommige mensen zien dit als symbooltaal van het onderbewuste, anderen als herinneringen aan een vorig leven. Voor de effectiviteit van de therapie maakt dit niet uit; het belangrijkste is of de therapie effectief is en de klachten verminderen of helemaal verdwijnen.

Effectiviteit van regressietherapie

Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van regressietherapie toont aan dat de klachten aanzienlijk afnemen:

  • De totaalscore van de BSI-53 (gevalideerde vragenlijst over psychische klachten) daalde van 0,91 naar 0,48 in vier maanden, vergelijkbaar met de gezonde Nederlandse bevolking.
  • Het gemiddelde aantal sessies was drie, waarbij één enkele sessie vaak al voldoende was.
  • 42% van de deelnemers hadden eerder psychologische of psychiatrische therapie gevolgd. Bij hen bleek regressietherapie veel effectiever te zijn.

Deze studie toont aan dat regressietherapie zowel effectief als efficiënt is, met significante verminderingen in klachten na slechts enkele sessies.

Meer weten?

Wil je weten of regressietherapie iets voor jou kan betekenen?

Kijk dan op www.paulhooijdonk-regressietherapie.nl 

Als je meer blogs wil zien klik dan op: volgende blog

Paul-Hooijdonk, regressietherapie, regressietherapeut, verbindende communicatie

Reserveer nu een sessie of stel een vraag

Om prettig en effectief te kunnen werken, is het belangrijk dat het tussen ons klikt. Daarom hebben we eerst een gratis kennismakingsgesprek (telefoon), zodat je kan ervaren of het goed voelt. Daarna beslis je of je een afspraak wilt inplannen.

Neem contact opMeer over Paul
Lees ook