Feedback: van jarenlang verdedigings-reflex naar openstaan; hoe dan?

Waardevolle input blijft onbenut, door de weerstand die hij oproept

Alex is een gemotiveerd teamlid. Zijn expertise en inzicht in complexe vraagstukken zijn onmisbaar. Toch zorgt zijn starre communicatiestijl voor weerstand en het ontbreken van draagvlak.

Lees wat Alex gedaan heeft waardoor de weerstand van zijn team wegviel en zijn ideeën worden opgepakt.

Regressietherapeut, regressietherapie. Regressie geeft directe toegang tot ons onderbewuste waar onze drijfveren en blokkades gevonden worden. Blokkades worden weggehaald en drijfveren geactiveerd.

Feedback had geen effect;  zijn gedrag kwam nl. vanuit het onderbewuste 

Alex weet dat een meer verbindende communicatiestijl essentieel is om draagvlak te creëren.  Desondanks leidde stress ertoe dat hij terugviel in een dominante, starre communicatiestijl.

Feedbackgesprekken leidde ondanks zijn goede intenties niet tot verbetering. De wortel van het probleem zat dan ook niet in het bewuste deel van zijn mind, maar werd aangestuurd door onderbewuste mechanismes.

Door kritiek en afwijzing in zijn jeugd, schoot hij instinctief in de verdediging

Door de wrijving op zijn werk besloot Alex hulp te zoeken. Alex hoorde dat je met regressietherapie een directe toegang hebt tot de onderbewuste mind.  Tijdens de eerste sessie kwam hij achter een onderbewuste blokkade.

Deze blokkade kwam voort uit overmatige kritiek en afwijzing in zijn vroege jeugd.

Hierdoor had hij een instinctieve reactie ontwikkeld van verdediging om zichzelf te beschermen tegen de pijn van afwijzing en kritiek. Dit mechanisme werd onderbewust geactiveerd door feedback.

Het loslaten van zijn verdedigingsreacties creëerde ruimte voor draagvlak

Door zich bewust te worden van deze onderbewuste reacties, begon Alex aan een transformatieproces. De verdedigingsreacties die hij zijn jeugd had ontwikkeld, kon hij loslaten. Door deze bewustwording kan hij openstaan voor feedback.

Dit had als positief effect dat hij nu echt luisterde en zich kon inleven in het perspectief van anderen. Hierdoor creëerde hij een fundament voor samenwerking en draagvlak. Hierdoor werd zijn input nu wel gewaardeerd.

Herken jij bij jezelf of anderen ‘onderbewuste’ reacties die niet effectief zijn ?

Als je meer blogs wil zien klik dan op: volgende blog

Paul-Hooijdonk, regressietherapie, regressietherapeut, verbindende communicatie

Reserveer nu een sessie of stel een vraag

Om prettig en effectief te kunnen werken, is het belangrijk dat het tussen ons klikt. Daarom hebben we eerst een gratis kennismakingsgesprek (telefoon), zodat je kan ervaren of het goed voelt. Daarna beslis je of je een afspraak wilt inplannen.

Neem contact opMeer over Paul
Lees ook